Άγχος

Ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών που επισκέπτονται το ιατρείο υποφέρουν από υπερβολικό άγχος το οποίο είτε επηρεάζει στην ποιότητα της υγείας τους, ψυχικής ή σωματικής, είτε δυσχεραίνει την αντιμετώπιση άλλων καταστάσεων υγείας όπως ο χρόνιος πόνος, οι ημικρανίες, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι αυπνίες, ακόμα και οι αποτυχημένες προσπάθειες απώλειας βάρους. Ο έλεγχος του άγχους είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και στην ύφεση των συμπτωμάτων. Ο βελονισμός μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια σε αυτό.

Με ποιους τρόπους ο βελονισμός βοηθάει στο άγχος;

  • Ο βελονισμός μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη.
  • Ο βελονισμός αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών στο αίμα, ουσίες που παράγονται από το ίδιο μας σώμα και έχουν αναλγητικές και εφορικές ιδιότητες.
  • Ο βελονισμός επηρεάζει την σωματική απάντηση στο στρες, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό και ρυθμίζει τις ορμόνες του οργανισμού έτσι ώστε αυτός να επιστρέψει σε μια κατάσταση χαλάρωσης.
  • Ο βελονισμός βοηθάει στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων μας με αποτέλεσμα την καλύτερη αντιμετώπιση καθημερινών στρεσογόνων καταστάσεων με μεγαλύτερη ηρεμία.
  • Ο βελονισμός είναι πολύ αποτελεσματικός στη βελτίωση της ποιότητας του   ύπνου και στην καταπολέμηση της αυπνίας η οποία οφείλεται στο άγχος και τις πολλές σκέψεις όπως και στην καταπολέμηση του ανήσυχου ύπνου.

Έλεγξε το άγχος σου, έλεγξε την υγεία σου!

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής βοηθάει στο να διατηρήσουμε μια ισορροπία, συναισθηματική και σωματική καταπολεμώντας το άγχος. Η άσκηση, η χαλάρωση, η υγιεινή διατροφή, ο σωστός ύπνος και οι καλές ανθρώπινες σχέσεις είναι εύκολοι τρόποι καταπολέμησης του άγχους και αντιμετώπισης των συμπτωμάτων.

Όμως σε κάποιες περιπτώσεις αυτές οι μέθοδοι δεν επαρκούν. Τότε ο βελονισμός είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τον έλεγχο του άγχους στην προσπάθεια να ζήσετε μια πιο ήρεμη, υγειή και χαρούμενη ζωή.