Αισθητικός Βελονισμός

Ο αισθητικός βελονισμός είναι μία εξέλιξη του παραδοσιακού βελονισμού. Η ομορφιά πηγάζει μέσα από ένα υγιές σώμα που συνυπάρχει ταυτόχρονα με ένα ήρεμο και ισορροπημένο πνεύμα. Αυτό γίνεται εμφανές στην εξωτερική εμφάνιση και κυρίως στο δέρμα που δίχνει νεότερο, απαλότερο και πιο υγιές. Με το βελονισμό, σε αντίθεση με άλλες πιο επεμβατικές θεραπείες, στοχεύουμε όχι μόνο στην εξάλειψη των σημείων γήρανσης, αλλά και στη συνολική υγεία και αναζωογόνηση του δέρματος. Σκοπός είναι να πετύχουμε μακροχρόνιες αλλαγές τόσο στην εμφάνιση όσο και στην υγεία του δέρματος και του σώματος και όχι παροδικά “φτιαξίματα”. Έτσι, ενώ μέσω της ενεργοποίησης του κολαγόνου και της ελαστίνης, δημιουργούμε ένα λαμπερότερο δέρμα, μία απαλότερη συνολική εμφάνιση και ένα καλύτερο περίγραμμα, την ίδια στιγμή μειώνουμε το άγχος και την ένταση, βελτιώνοντας συνολικά την εξωτερική εμφάνιση.

Πως γίνεται;

Η χρήση του βελονισμού στην αισθητική γίνεται με τρεις τρόπους:

  • Πρώτον, με τη χρησιμοποίηση πολύ λεπτών βελόνων ενεργοποιούμε τους μύες του προσώπου και του λαιμού να ανασηκωθούν, βελτιώνουμε την τόνωσή τους και αυξάνουμε την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.
  • Δεύτερον, πολύ μικρότερες βελόνες εισέρχονται μέσα στις ρυτίδες και στις γραμμές έκφρασης, δημιουργώντας ανώδυνους μικροτραυματισμούς οι οποίοι ενεργοποιούν το σώμα να παράξει κολλαγόνο και να γεμίσει η γραμμή. Έτσι ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αυτο-ίασης του οργανισμού φέρνοντας όλο το θεραπευτικό δυναμικό στην επιφάνεια του δέρματος. Αυξάνεται η ροή οξυγόνου στην περιοχή, αυξάνεται η μικροκυκλοφορία για να εμπλουτίσει το δέρμα και επιταχύνει την αποβολή κατεστραμένων κυττάρων.
  • Τέλος, με την χρησιμοποίηση γενικότερων σημείων του σώματος, προάγουμε τη συνολική υγεία επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μια βαθειά χαλάρωση. Αυτό βοηθάει το θεραπευόμενο να αισθάνεται αλλά και να φαίνεται καλύτερα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζεται;

Ένας κύκλος θεραπείας περιλαμβάνει 10-12 συνεδρίες. Οι πρώτες διαφορές μπορούν να γίνουν εμφανείς από την τρίτη ή τέταρτη συνεδρία. Μετά το τέλος του κύκλου, προτείνονται αναμνηστικές συνεδρίες για πιο μόνιμα αποτελέσματα.