Αϋπνία

Πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων υποφέρει από αυπνίες τουλάχιστον για κάποια περίοδο κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του. Τα αποτελέσματα της χρόνιας αυπνίας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της καθημερινότητας. Με το βελονισμό μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας κατά τη διάρκεια της νύχτας και να αυξήσετε της ενέργεια και την πνευματική διαύγεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων αναγκάζονται να δουλεύουν επαναλαμβανόμενες νυχτερινές ή απογευματινές βάρδιες, γεγονός που τους απορρυθμίζει οργανικά μέσω της συνεχόμενης αλλαγής των ωραρίων ύπνου. Αυτό σε χρόνια βάση επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία όπως αυπνίες, νευρικότητα, χρόνια κόπωση και γαστρεντερικά προβλήματα. Με το βελονισμό μπορούμε να μειώσουμε αυτά τα συμπτώματα δίνοντας στο σώμα την απαιτούμενη ενέργεια για να ανταπεξέλθει στις συνεχόμενες αυτές αλλαγές.

Με ποιο τρόπο βοηθάει;

Ο βελονισμός βοηθάει στην αντιμετώπιση της αυπνίας με τους παρακάτω τρόπους:

  • Αυξάνει την έκκριση μελατονίνης, ουσία που είναι υπεύθυνη για τον ύπνο.
  • Αυξάνει την έκκριση ενδογενών ενδορφινών, που βοηθάνε στη χαλάρωση.
  • Μειώνει τη λειτουργία του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, αυξάνοντας έτσι τη χαλάρωση.
  • Ρυθμίζει τα επίπεδα νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη, η νοραδρεναλίνη κ.α., με αποτέλεσμα την αύξηση της χαλάρωσης και τη μείωση της έντασης.
  • Αυξάνει τη συγκέντρωση εγκεφαλικών ουσιών που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του ύπνου.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Όσο πιο πρόσφατο είναι το πρόβλημα τόσο πιο γρήγορα αντιμετωπίζεται. Συνήθως χρειάζονται 6-10 θεραπείες για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που θα έχει διάρκεια. Αυτό βέβαια πάντα εξατομικεύεται ανάλογα με τον ασθενή αλλά και με την αιτία που δημιούργησε την αυπνία.