Διακοπή όρεξης και αδυνάτισμα

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στην Ελλάδα είναι υπέρβαροι. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις κακές διατροφικές συνήθειες, στο σύγχρονο τρόπο ζωής και στην έλλειψη άσκησης. Παρά την γενικότερη πεποίθηση, το να χάσει κανείς βάρος δεν είναι καθόλου εύκολο. Ακόμα και μετά από επαναλαμβανόμενες δίαιτες τις περισσότερες φορές τα κιλά επανέρχονται. Αυτό γίνεται γιατί μετά το τέλος της δίαιτας επανερχόμαστε στις αρχικές μας συνήθειες με τα ίδια αποτελέσματα. Από τη στιγμή που κάποιος μπει σε αυτόν το φαύλο κύκλο, ο οποίος έχει ορμονικό υπόβαθρο, είναι πολύ δύσκολο να βγει. Η μοναδική λύση είναι η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και η συχνή σωματική άσκηση. Η απόφαση για αυτή την αλλαγή είναι το πρώτο βήμα. Από εκεί και πέρα ο βελονισμός αναλαμβάνει να κάνει αυτή τη διαδρομή πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Πώς δρα;

Ο βελονισμός βοηθάει στην προσπάθεια για ελάττωση του σωματικού βάρους με τους εξής τρόπους:

  • Μειώνει το άγχος το οποίο συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη συνεχή ανάγκη για φαγητό.
  • Εκκρίνει σεροτονίνη, ουσία του οργανισμού με γνωστές αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα την πιο θετική αντιμετώπιση της προσπάθειας.
  • Εκκρίνει ντοπαμίνη, ουσία του οργανισμού που βοηθάει στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων.
  • Καταστέλλει την όρεξη με την έκκριση β-ενδορφινών και σεροτονίνης.
  • Αυξάνει το βασικό μεταβολισμό με την έκκριση των παραπάνω ουσιών.
  • Αυξάνει τον κορεσμό μετά από το γεύμα με τον ίδιο τρόπο.
  • Μειώνει πόνους που ενδεχομένως να υπάρχουν, έτσι ώστε ο ασθενής να μπορεί να γυρίσει γρήγορα σε συστηματική άσκηση.

Πως γίνεται;

Ένας κύκλος θεραπείας αποτελείται απο 8-12 συνεδρίες, 2 φορές την εβδομάδα. Ο ασθενής παραλαμβάνει ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα το οποίο θα μπορεί πολύ εύκολα πλέον να ακολουθήσει και μετά το τέλος των συνεδριών. Ταυτόχρονα ενθαρρύνεται να ξεκινήσει ή να συνεχίσει κάποια σωματική άσκηση, μαζί με την απόκτηση κάποιων υγιεινών συνηθειών στην καθημερινότητά του.